viernes, 24 de mayo de 2013

A la presó

Bon dia a totes i tots!

Doncs no, per ara encara no em tanquen a la presó! Però sí que vam ser-hi fa un parell de mesos, i va ser una experiència interessant.

I és que el 6 de març, com a celebració del dia de la Dona, es va organitzar el festival de Dansa del Ventre Ballem per les Dones 2013, a la presó de dones de Wad-Ras, a Barcelona.

L'organitzadora era Lydia Graells, ballarina i professora de dansa del ventre que es dedica, voluntàriament, a  impartir tallers de dansa del ventre entre les preses de Wad-Ras, i un cop l'any organitza aquest festival.

Les meves companyes de dansa i jo, sota el nom d'ALMA CANELA (jajaja! Em fa molta gràcia cada cop que penso en el nom!) vam anar a ballar la coreografia de gitanes que havíem fet el final de curs 2011-2012 d'Alnouart (podeu veure l'entrada a aquí: http://irenedanzadelvientre.blogspot.com.es/2012/06/video-i-fotos-de-la-farandula-al-sat.html).

La veritat és que un dels motius que més em temptava per anar a ballar a allà era, sobretot, el fet de poder entrar a Wad-Ras (cosa complicada si no et toca anar per quedar-t'hi, a no ser que hi tinguis família o hi treballis), per xafardejar com era per dins, el tipus de control que hi ha i, sobretot, com vivien les dones preses aquest festival.

Doncs bé, tenint en compte el poc apreci que tinc a les presons en general, va ser una experiència enriquidora, ja que les noies de la presó van mostrar-se motivades per l'espectacle (i mira que va ser llarg, perquè actuàvem un munt de gent!), i fins i tot alguna espontània va sortir a ballar.

Després de molts controls per accedir al recinte, vam poder entrar i vestir-nos corrents, i fer la nostra coreografia en un mini escenari on gairebé xocàvem amb la paret. No era a l'aire lliure, sino en una mena de sala d'actes, plena de noies, tot i que ni de bon tros hi havia totes les internes. Vam disfrutar molt durant l'actuació, i les dones d'allà ens van animar tota l'estona (cosa que és d'agrair!).

De tot el festival, només vam poder veure alguna altra actuació (que ens va agradar!), ja que vam haver d'anar-nos a canviar ràpid una altra vegada per poder sortir a una hora concreta, ja que això de sortir d'allà, encara que no hi hagis entrat amb una ordre judicial, no és tan fàcil com sembla...

I res més, només em queda agrair a la Lydia, l'organitzadora, tot l'esforç i il·lusió dedicat, i deixar-vos amb el cartell del Festival i amb un parell de fotos que ens van fer!Per cert, us recordo que AQUÍ teniu informació de les CLASSES que imparteixo de Dansa del Ventre, i AQUÍ teniu el MERCADILLO ORIENTAL!1 comentario:

  1. Vaya aventura!!! ya nos contarás que tal la experiencia!!! besoss!

    ResponderEliminar