domingo, 7 de septiembre de 2014

Mirada àrab (el maquillatge a la dansa del ventre)

Hola ballarines! Avui venim amb una entrada una miqueta diferent... avui parlarem sobre un element a tenir en compte a l'hora d'afrontar una actuació: el maquillatge!

Tot i que quan pensem en la dansa del ventre el que primer ens ve en ment són els moviments ondulants i sinuosos del cos, no hem d'oblidar un element de gran importància: la mirada. La mirada és el punt principal en el maquillatge d'una ballarina de dansa del ventre, ja que és l'element que les dones àrabs més ressalten, tradicionalment amb el khol (http://es.wikipedia.org/wiki/Kohl). A més a més, la mirada és expressivitat en estat pur, a través d'ella, mostrem el nostre estat d'ànim i les nostres emocions mentre ballem: passió, diversió, timidesa, alegria, tristesa...En les actuacions en públic, i especialment si ballem de manera distanciada a aquest (per exemple en un escenari), el maquillatge sempre ha de ser més recarregat que si senzillament ens maquilléssim per anar a un sopar, ja que si maquillem de manera molt suau, no es podrà apreciar en la distància. L'utilitat del maquillatge és la de ressaltar les faccions, augmentar l'expressivitat, unificar la tonalitat de la pell, eliminar brillantors degudes als focus o a la suor, embellir el rostre...

Cadascú és lliure de pintar els ulls com més li agradi, però sí que és veritat que, tradicionalment, en la dansa àrab es balla amb els ulls perfilats i amb la forma ametllada, fent una mirada més felina. Per aconseguir aquest efecte, maquillarem els ulls tan per fora (seguint la línia de les pestanyes superiors i inferiors) i allargant en direcció ascendent a la part externa de l'ull, com per dins (maquillarem la water-line o línia de l'aigua, tant inferior com, si volem, superior). És important sobretot, que sempre acabem el rabillo de l'ull en direcció ascendent, mai descendent o recte, perquè crearia l'efecte de mirada trista i ulls caiguts. Per maquillar-ho, tant podem utilitzar el khol (cosmètic àrab en pols, molt utilitzat en el món àrab), un llapis d'ulls negre, un eyeliner tipus rotulador, o delineador en crema. Tant si utilitzem eyeliner, llapis d'ulls o delineador en crema (aplicat amb pinzell biselat o de delinear), un bon consell es segellar-ho amb ombra d'ulls negra, ja que això farà que aguanti molt més i no transfereixi el color a la resta de la parpella. Si a més a més difuminem aquest traçat, el resultat serà més enigmàtic, i quedarà més integrat amb la pell. Si encara ho volem fer més intens, podem posar ombra d'ulls fosca per tota la parpella (sempre de manera degradada i ben difuminada, per tal que s'integri bé en el maquillatge). Si no voleu enfosquir tot l'ull, també podeu optar per posar una ombra d'ulls més clara i neutre a la parpella mòbil, o una ombra amb una tonalitat més satinada (per exemple daurada, o conjuntada amb el vestuari que portem) que li donarà un toc més lluminós i festiu a l'ull. A més a més, podem marcar i difuminar amb una ombra una mica més fosca la zona de la conca de l'ull per aportar més profunditat a la mirada.

Aquí teniu una foto que vaig trobar per Internet amb diferents tipus de delineats:I aquí teniu una altra foto (extreta de http://www.maquillarselosojos.com) en la que podeu veure com fer un delineat senzill d'estil àrab pas a pas:
A part de la importància de remarcar bé l'ull, també és un element clau la màscara de pestanyes, ja que ens ajudarà a obrir molt més la mirada i fer-la més seductora. I si voleu que tot plegat encara quedi millor us recomano posar, abans del delineat i de l'ombra d'ulls, una prebase d'ombres, que farà que tot el maquillatge que hi posem a sobre aguanti més temps i millor.

Com que aquest maquillatge enfosqueix una mica la mirada, podem donar-hi algun punt de llum posant un color més clar i satinat just a la zona del llagrimal i just a sota del punt més alt de la cella. A més a més, els colors foscos als ulls acostumen a marcar més la zona fosca de les ulleres (ojeras en castellà), per tant, serà necessari que invertim en un bon corrector que, de manera ben difuminada, cubreixi bé aquesta zona i li doni un punt de lluminositat (consell: perquè ens aguanti més temps i no ens creiï arruguetes a sota dels ulls, va bé segellar-ho amb maquillatge en pols translúcid o d'un to natural).

Fins aquí el maquillatge d'ulls, explicat de manera força superficial (per youtube podeu trobar mils de tutorials per practicar).

Per la resta de la cara, serà necessari utilitzar una base de maquillatge adequada al nostre tipus de pell, en pols o en crema (si és en crema, haurem de segellar-ho amb pols translúcids per tal que la pell no brilli amb focus, flash, suor...). Per donar a la pell un punt de color i de forma, podem utilitzar polvos bronzejadors en zones concretes del rostre (pòmuls, nas, barbeta, front...) sense excedir-se. També podem utilitzar un il·luminador per ajudar a ressaltar zones concretes (zona alta del pòmul, l'arc superior del llavi...). Una mica de coloret per donar un aspecte saludable i un pintallavis que ens afavoreixi i que no desentoni amb el vestuari que portem seran els punts clau per acabar de donar el toc final al maquillatge.

Per últim, podem utilitzar purpurina corporal per donar un toc de lluminositat a les zones clau del cos en la dansa: ventre, escot... Si a més a més volem afegir-hi un punt de fantasia, també podem utilitzar la purpurina en punts del rostre.


I això és tot per avui! Espero que us hagi sigut útil l'entrada! Si voleu que aprofundeixi una mica més sobre aquesta temàtica del maquillatge, digueu-m'ho en l'apartat de comentaris. I si teniu més trucs o consells sobre el tema, no dubteu en compartir-ho també!


I no us oblideu de disfrutar quan balleu, que la felicitat no la pot maquillar cap pintura, ha de sortir de dins!


Gràcies per llegir-me!
No hay comentarios:

Publicar un comentario