martes, 20 de mayo de 2014

Festes de la Primavera de Sant Andreu 2014

Hola a totes i tots!!!

Com estem? Jo enfeinada com sempre, però bé!
Avui vinc a comentar-vos que aquest cap de setmana (divendres 23 i dissabte 24 de maig) celebrem les Festes de la Primavera a Sant Andreu, i igual que l'any passat (clica a aquí per a veure-ho) aquest any també ens han invitat a fer una exhibició de les coreografies de dansa del ventre que estem treballant ara mateix a les classes de l'Associació de Veïns de Sant Andreu. Això serà el dissabte al matí (nosaltres ballarem a les 11:30h!), entre moltíssimes més activitats (mostra d'entitats, tallers, dinar popular, etc.).
Aquí teniu el programa: http://ateneuharmonia.wordpress.com/agenda/ i aquí el cartell:



Aquest any les festes seran de caire reivindicatiu, marcades per la situació conflictiva que hi està havent en relació a la gestió del nou Casal de Barri creat a la zona d'equipaments de la Fabra i Coats. 

Per posar-vos breument en antecedents als que no conegueu el tema us en faig un petit resum: resulta que des que l'Ajuntament va adquirir l'antic recinte textil de la Fabra i Coats per a crear equipaments públics, un dels que es va assignar com a futur equipament va ser un Casal de Barri, on les entitats i les persones de Sant Andreu hi tinguessin cabuda. Doncs bé, des de llavors (fa 8 anys), tota una sèrie d'entitats es van federar sota el nom de L'Harmonia-Ateneu Cultural i Popular per tal de poder treballar sobre un projecte comú amb la intenció de que fossin els propis interessats i usuaris del Casal els mateixos que el gestionessin (el que s'entén com gestió cívica, o sigui, que no recaigui en mans privades). Durant aquests 8 anys s'ha estat treballant per cumplir tots els requisits marcats per poder-ho dur a terme, mantenint reunions amb el districte i amb altres entitats. Però finalment, després de presentar-se al concurs que l'Ajuntament ha creat per decidir qui portaria la gestió, el propi Ajuntament l'ha declarat desert, decidint que traslladaria la gestió d'aquest nou centre a una empresa privada. Això ha sigut com una gran gerra d'aigua freda a sobre de totes les persones i entitats que porten tants anys treballant en aquest projecte, i ha sigut un pas més cap a l'esperit privatitzador que sembla ser que fa uns anys que es va apoderant de tot Barcelona...

Degut a la situació que s'està vivint, i a la negativa per part de l'Ajuntament de tornar a negociar la proposta de gestió pública, s'ha decidit finalment obrir les portes de L'Harmonia de manera simbòlica aquest dissabte a les 17'30h de la tarda, després d'una gran cercavila. I s'espera poder portar-hi a terme diverses activitats culturals durant aquests dies.

Per tant, es convida a tothom a ser-hi present, donar-hi suport i participar-hi, de manera lúdica i reivindicativa.

Si voleu ampliar aquesta informació, podeu consultar el blog de l'Harmonia a aquí: http://ateneuharmonia.wordpress.com/

A més a més, diferents mitjans de comunicació s'han fet ressò de la notícia durant aquests dies. Aquí us deixo l'enllaç amb alguns d'ells:
- TV3:
-BTV:
-El País:
-La Vanguardia:


Això és tot, només em queda dir que, AQUEST CAP DE SETMANA, US ESPEREM A SANT ANDREU!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario