domingo, 18 de noviembre de 2012

Fotos dels tallers oberts de Garcilaso

Hola a totes i tots!

Amb aquesta entrada vaig mooooolt endarrerida... ja ho sé! jejeje! I és que avui us penjo algunes de les fotos que es van fer durant el taller obert de Dansa del Ventre que vaig fer al carrer el 25 de juliol (!), davant del centre Garcilaso.

La veritat és que va ser molt divertit i hi va participar gent de totes les edats (mames amb nens inclosos!). Era un dia de molta calor i a ple sol, però l'experiència va ser genial!

Cliqueu damunt les fotos per veure-les ampliades









Per informació dels horaris de les classes: http://irenedanzadelvientre.blogspot.com.es/2012/08/horaris-2012-2013.html

Per accedir directament a la Venda de mocadors i complements d'Egipte: http://irenedanzadelvientre.blogspot.com.es/2012/10/venta-de-mocadors-i-complements-degipte.html

martes, 13 de noviembre de 2012

Barris en dansa: Estrenem "ZAK!"

Hola a totes i tots!!!


Estic molt feliç perquè per fi, després de 3 mesos de treball, estrenem l'espectacle "Zak!" del projecte Barris en Dansa (Companyia ILIACAN http://www.iliacan.com/).

Barris en Dansa és un projecte de dansa contemporània ideat per la companyia Iliacan (i especialment pel seu director, Álvaro de la Peña) en el que s'obre i es socialitza el concepte de la dansa per arribar a tothom, persones amateurs de totes les edats i condicions pugem a l'escenari a demostrar que la dansa està a tot arreu i ens uneix a tots. Aquest espectacle s'ha estat gestant als barris de Sant Andreu, Gràcia i La Marina, amb moltes ganes, molt humor i molt amor.

I sobre l'espectacle "Zak!":

Zak! és allò que sorgeix de l'espai i el moviment. Es troba en l'energia del vent quan es mou entre els cossos. 

Zak! neix de la humanitat, és la nostra vitalitat, la vibració que ens uneix. 

Zak! és a tot arreu.

Zak! comença al nostre interior, és l'origen de tot, són les nostres emocions, i tots som Zak!

Uneix-te a Zak! Balla, riu i comparteix, no et quedis enrere, envolta'ns, nodreix-te'n i ja ets un de nosaltres! 
Zak! és per tothom: puja, vine, marxa i torna...



Què esperes per venir a descobrir-ho??

Aquí teniu un trosset de les notícies de Btv en el que parlaven del projecte i mostraven uns fragments d'assaig: http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/10/30/barris-en-dansa-4a-edicio-ballarins-amateurs/

Aquí us deixo les dates de les funcions:

-Dimecres 21 de novembre a les 21h al SaT! (C/ Neopàtria, 54. Metro: Fabra i Puig -L1-. Renfe: Sant Andreu Arenal)
Podeu comprar les entrades, per 6 euros (8 euros si es compra a taquilla), a Atrápalo: http://www.atrapalo.com/entradas/barris-en-dansa-ix-festival-dansat_e68734/

-Diumenge 25 de novembre a les 19h a Espai La Fontana (C/ Santa Rosa, 1-7. Accés per Pl. Santa Rosa. Metro: Fontana -L3-). L'entrada es compra el mateix dia (5 euros).

-Dissabte 1 de desembre a les 19'30h al Graner (C/ Jane Addams, 14-16. Busos des de Pl. Espanya: L70, L80, L72, L81, L86, L87, L94, L95. Parada: 3023 Ciutat de la Justícia). L'entrada es compra el mateix dia (3 euros).

-Diumenge 2 de desembre a les 19'30h al Graner (C/ Jane Addams, 14-16. Busos des de Pl. Espanya: L70, L80, L72, L81, L86, L87, L94, L95. Parada: 3023 Ciutat de la Justícia). L'entrada es compra el mateix dia (3 euros).


I per acabar, us deixo amb el cartell de l'espectacle (disseny gràfic: Lídia Heredia) i algunes imatges dels assajos (fotògrafs: Paco Peñaranda, Eva Parra):











Per a tots nosaltres està sent un projecte molt especial. No t'ho pots perdre!!!

jueves, 8 de noviembre de 2012

Agenda: Cinema Àrab i Mediterrani a la Filmoteca, Sâlmon, Nusos de Dansa i Circ.

Hola!

Si fa pocs dies us parlava de la VI Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani que es va fer a Sant Feliu de Llobregat, avui us parlo també de la VI edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya que, encara que ho sembli, no són la mateixa cosa! Costa d'entendre, oi? Aquesta última mostra de la que us parlo es fa a la Filmoteca de Catalunya (Pl. Salvador Seguí, 1-9, a Barcelona) del 7 a l'11 de novembre (o sigui, que ja ha començat i finalitza aquest diumenge!).

Realment, no sé si hi ha alguna relació entre les dues mostres... però les pel·lícules no són les mateixes, i el cartell tampoc.

Aquí us deixo l'enllaç amb la programació i tota la informació:

http://www.filmoteca.cat/web/actualitat/noticies/vi-edicio-de-a-mostra-de-cinema-arab-i-mediterrani-de-catalunya



I ja que estem amb l'agenda fora, aprofito per informar-vos d'un parell de cosetes més que fan aquest cap de setmana:

-Aquest diumenge dia 11 de novembre s'acaba el Festival SÂLMON-Talentos europeos en movimiento, al Mercat de les Flors. És un festival de dansa contemporània d'artistes europeus independents. Artistes que han seguit diferents mòduls d'investigació, residència i producció oferts per un projecte creat pel Mercat de les Flors. Aquí us deixo amb més informació i la programació:


-Aquest dissabte 10 de novembre a les 20h, l'Ateneu Popular de 9 Barris (C/ Portlligat, 11-15) ofereix la mostra del procés de creació de Nusos de Dansa i Circ. Es tracta d'un procés de creació conjunt entre artistes de la dansa i del món del circ portat a terme del 4 al 9 de novembre de la mà de Serqi Fäustino. Té pinta de ser molt interessant, i l'entrada és gratuïta. Aquí teniu més informació:



Disfruteu del cap de setmana!!!


miércoles, 7 de noviembre de 2012

"De nit, elles ballen"

Hola! Com esteu?

Fa uns dies us informava que del 25 al 29 d'octubre es feia la 6a Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani. Doncs bé, jo vaig decidir acostar-m'hi un dissabte a la tarda (molt ben acompanyada, per cert) per veure el documental "De nit, elles ballen", i m'agradaria aprofitar aquesta entrada per donar-vos la meva opinió.

"De nit, elles ballen" es tracta d'una producció canadenca de Isabelle Lavigne i Stéphane Thibault, guanyadora de diversos premis i festivals,  gravada íntegrament al Caire (Egipte).

El documental ens mostra (no diré que ens narra, perquè no hi ha cap veu en off ni cap tipus d'explicació mentre succeeix la història) la història d'una família del Caire, concretament d'un clan de dones on l'art de ballar es transmet de generació en generació, de mares a filles. La matriarca condueix la família i el negoci amb duresa i mà de ferro. El centre neuràlgic és el petit pis familiar, d'on constantment hi entra i hi surt gent, on sempre hi ha algú dormint a la catifa del menjador, mentre hi afloren constantment les queixes, súpliques de les filles, discussions, caos, por, i a la vegada, la tendresa, esperança, vulnerabilitat...

La història és dura, i ens mostra la part més bruta i fosca de la dansa del ventre, i de com la misèria pot pervertir qualsevol art. En aquesta família es balla per sobreviure, es balla perquè és el que s'ha fet sempre, es balla perquè no es veu una altra alternativa. La bellesa de la dansa queda camuflada  enmig d'un espectacle d'entreteniment pur i dur per un públic exclusivament masculí, que només busca carn i connotacions sexuals. Amb un maquillatge exageradíssim (gairebé esperpèntic), perruques i vestits minúsculs, les ballarines del clan familiar s'exposen cada nit, sense treva. Des de petites ja aprenen el futur ofici, i abans de l'adolescència ja estan ballant als locals, a altes hores de la nit (acostumen a tornar a casa a les 6 del matí), vulguin o no, perquè els hi toca fer-ho. Explícites són les imatges en que cada nit les arranquen literalment del llit per anar a ballar, i la poca motivació amb la que finalment elles s'aixequen per maquillar-se i arreglar-se.

El documental s'allunya de l'ambient turístic del Caire per endinsar-se en zones i barris més marginals, en locals que no apareixen a les guies. Les dones són fortes, però es mostra la debilitat en la que viuen, la dependència al marit, o al jefe del local; també l'ambient marginal i la falta de motivació vital que les aboca, en alguns casos, a acabar depenent de les drogues.

Personalment, a mi em va agradar, és una oportunitat d'introduir-te en moments i espais que, d'altra manera, mai podríem veure. Realment és un film dur, poc amable, en el que no disfrutes la dansa del ventre, sinó que més aviat la pateixes... Potser el punt esperançador el posa la ballarina més jove del clan, de 15 anys, amb una mirada lúcida i clara, en la que es veu reflectit el relleu generacional i una visió més crítica del que passa al seu voltant i a la pròpia família.


Desconec si aquest documental està penjat a Internet, o es pot aconseguir fàcilment. Però si us ha despertat interès el que us he explicat, podeu intentar buscar-lo, que jo crec que val la pena. (Si algú el troba pot compartir aquí la informació!).